+40 358 401303
office@dadexpertise.ro

EDIS-Metodologie si formulare înscriere in grupul țintă

 

Proiectul se adresează persoanelor (angajați, persoane dezavantajate/defavorizate pe piața muncii, șomeri, persoane inactive) care doresc să înființeze întreprinderi sociale in mediul rural. Proiectul urmărește, să promoveze desfășurarea de activități independente și să dezvolte abilitățile antreprenoriale în rândul persoanelor din mediul rural.

Dacă manifestați interes și doriți să va înscrieți/participați la activitățile proiectului o puteți face aici, completând setul de formulare.
În cadrul proiectului vor fi 6 serii de cursuri (132 participanți) pentru câte un număr de 22 de persoane/grupa antreprenoriat social. Fiecare participant va primi o subvenție de 900 lei. În cadrul sesiunilor de instruire se vor elabora planuri de afaceri în domeniile de activitate a potențialelor entități sociale.

Pentru participanții la instruire care au întocmit planuri de afaceri și care doresc sa acceseze ajutorul de minimis se va organiza un concurs în care cele mai bune 34 planuri de afaceri vor primi subvenții. Vor fi decontate următoarele ajutoare de minimis:
• 2 ajutoare de maxim 100000 euro (vor crea cate 6 locuri de munca/fiecare),
• 6 ajutoare de maxim 80000 euro (vor crea cate 5 locuri de munca/fiecare)
• 26 ajutoare de maxim 60000 euro (vor crea cate 4 locuri de munca/fiecare), însemnând sprijin pentru un număr de 34 întreprinderi
Locurile de munca nou create (minim 4 / întreprindere sociala) trebuie sa fie cu normă de lucru de cel puțin 4 ore/zi și pe perioadă nedeterminată. Cursul de schimb la care va fi calculat ajutorul de minimis, este cel de la data lansării apelului PIDS/83/PIDS_P3/OP4/ESO4.1/PIDS_A12: 1 Euro= 4,9638 lei.

Condițiile de acces pentru a lua parte la activitățile proiectului:
– Domiciliul: mediul rural, regiunea Centru;
– Statut pe piața muncii : angajați, șomeri, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive, (CIM/Extras REVISAL, declarație pe propria răspundere + acte doveditoare de la AJOFM). Apartenența la grupul țintă se va realiza la intrarea în proiect (data la care persoana va beneficia pentru prima dată de sprijinul oferit prin proiect), prin declarație pe propria răspundere a persoanei din grupul țintă sau a persoanelor/instituțiilor abilitate și/sau prin atașarea de documente doveditoare.
-Acte doveditoare privind absolvirea studiilor (diploma studii/certificat de absolvire studii medii min. 10 cls)
– Documente personale în copie: carte de identitate, certificat de naștere, diploma studii, certificat de căsătorie (unde este cazul)

Formularele descărcate si completate, pot fi trimise pe adresa de email office@dadexpertise.ro sau depuse la sediul nostru din Alba Iulia, str. Piața Consiliul Europei, Bl. 32E, Ap.22. Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta de luni pana vineri intre orele 10 si 14, la nr. de telefon 0358401303, persoană de contact Micu Orlando.

EDIS-Metodologie si formulare înscriere in grupul țintă
Derulează în sus